Training en coaching

Een frisse kijk op training en coaching

Bij Vélofysics begeleiden wij duursporters met een frisse kijk op training en coaching. Wij houden niet vast aan de aloude principes die al jaren gehanteerd worden, maar juist aan de inzichten van tegenwoordig.

Bij Vélofysics kun je rekenen op persoonlijke trainingsbegeleiding die volledig is afgestemd op jouw doelen. Wij geloven niet in standaard trainingsschema’s, maar in maatwerk en persoonlijke begeleiding. Persoonlijk contact is hierbij essentieel, omdat ieder individu uniek is en een eigen benadering verdient.

Onze aanpak is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de trainingsleer, voortkomend uit ons eigen onderzoek. Deze methode heeft al tot indrukwekkende resultaten geleid bij verschillende renners. Of je nu veel of weinig tijd hebt voor training, wij zorgen ervoor dat je het maximale haalt uit elke minuut die je investeert. Bij Vélofysics helpen we je efficiënt en doelgericht te trainen voor optimale prestaties.

Trainingpeaks

Bij Vélofysics bieden we coaching aan via TrainingPeaks, een toonaangevend platform voor trainingsbeheer. Als atleet heb je met TrainingPeaks via je smartphone altijd toegang tot jouw persoonlijke trainingsschema. Je koppelt eenvoudig je fietscomputer of horloge aan het platform, waardoor al je trainingsdata automatisch wordt geüpload. Dit stelt ons als coaches in staat om je prestaties nauwkeurig te analyseren en je training continu te optimaliseren op basis van de meest actuele gegevens. Zo kunnen we je begeleiden naar jouw doelen met de meest efficiënte en effectieve aanpak.

Ons aanbod
 • Intakegesprek

  Als wij jou goed willen begeleiden dan is het onmisbaar dat wij weten wat jouw doelen en mogelijkheden zijn. Werk je full-time, of heb je juist alle tijd van de wereld? Dit zijn dingen waar we rekening mee moeten houden in het maken van schema’s. Daarom willen we iedereen eerst persoonlijk gesproken hebben voordat we starten.

  Het intakegesprek kost 40 euro en zit niet inbegrepen bij het abonnement. Let op: bij het “Reach your goal” pakket zit het intakegesprek wel inbegrepen.

 • Hardlopen: Basic

  Wil je jezelf uitdagen om een verantwoorde start te maken, heb je uitgevonden dat het hardlopen helemaal jouw ding is en wil je verantwoord langere afstanden gaan lopen, óf wil je jezelf uitdagen om wat sneller te worden? Dan is dit de begeleiding die je zoekt. Wij maken een schema voor jou op maat, waarbij een verantwoorde manier van belasten voorop staat. We gaan jou uitdagen om te verbeteren, maar wel binnen de grenzen van jouw mogelijkheden.

  De kosten van dit pakket zijn 40 euro per maand.

 • Hardlopen: datadriven

  Wil jij het maximale uit jezelf halen tijdens het hardlopen? Dan gaan wij samen aan de slag om toptijden te realiseren! Met dit pakket krijg je een persoonlijke begeleiding die gebaseerd is op data en testen. Door zelf testen te doen krijgen we inzicht in jouw mogelijkheden en waar de verbeterpunten liggen. Hier gaan we gedetailleerd mee aan de slag om ervoor te zorgen dat jij het maximale uit jouw potentieel kunt halen.

  De kosten van dit pakket zijn 105 euro per maand.

 • Wielrennen en triatlon: Vélofit complete

  Wij begeleiden jou bij in het doen van de juiste training zodat je optimaal voorbereid bent op het moment dat we samen vaststellen aan de hand van de doelen die je zelf hebt. De schema’s worden geschreven op jouw lijf en tussendoor bijgesteld waar nodig. Vélofit complete is een vraaggericht pakket en ben je voor terugkoppeling altijd welkom via Whatsapp of waar nodig via telefoon jouw vragen te stellen. Het initiatief ligt bij jou zelf om vragen te stellen. Zo wordt je begeleidt aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied.

  Voor 85 euro per maand gaan wij samen aan de slag het meeste uit jou te halen.

 • Wielrennen en triatlon: Vélofit Professional

  De begeleiding is detailgericht en wordt gedaan op basis van continue analyse van al jouw training- en wedstrijddata. Wij ondersteunen je in alle details die nodig zijn om een optimale prestatie voor te bereiden. Jij schetst de kaders van jouw mogelijkheden (denk bijvoorbeeld aan werk- en gezinsagenda) en de schema’s worden zo geschreven dat je binnen de kaders van jouw mogelijkheden optimale progressie boekt. Wij nemen het initiatief in terugkoppeling. Het evalueren van geleverde inspanningen is een essentieel onderdeel. We kijken namelijk terug of je alle trainingen goed hebt kunnen uitvoeren, of en hoeveel je vooruit gegaan bent en welke details we beter kunnen vormgeven naar de komende periode.

  Dit pakket kost 135 euro per maand.

 • Wielrennen en triatlon: Vélofit Professional plus

  Hét all-in abonnement voor de ambitieuze wielrenner of triatleet. De begeleiding van het Professional pakket, inclusief 2 Inscyd lactaat testen elk jaar en een Trainingpeaks premium abonnement. Op basis hiervan kunnen we de begeleiding nog gerichter vormgeven en weet je zeker dat elke training raak is.

  Dit pakket kost 175 euro per maand.

 • Reach your goal

  Ga jij dit jaar een cyclo of meerdaagse tocht rijden en kun je wel wat hulp gebruiken? Met dit pakket gaan we 6 maanden lang aan de slag om dit doel te bereiken. Wij begeleiden je in alle facetten met voortdurend contact MAAR: we gaan ook een keer samen trainen om bijvoorbeeld jouw techniek op de fiets te verbeteren. Wil je beter worden in bochten sturen, weten wanneer het handig is om te schakelen of heb je andere vragen? Daar gaan we samen aan werken.

  Dit abonnement heeft een vaste prijs van 850 euro inclusief intakegesprek en training buiten en duurt 6 maanden.

 • Al 2 jaar last van mijn hamstrings als er spanning op komt en via mijn fysio naar bikefitting in Kapelle ‘verwezen’ Ik had ‘t 2 jaar eerder moeten doen! Ik ben nu 3x wezen fietsen ?‍♀️ en echt nul % last.Ik kan iedereen aanraden om er eens over na te denken om zoiets te laten doen! Ik fiets met nog meer plezier!

  John Heshof - Google review
 • Erg tevreden over de diensten van Velofysics! Ben er inmiddels met 3 verschillende fietsen geweest voor een bikefit en iedere keer met hetzelfde resultaat vertrokken. Een fiets die precies afgesteld is op mijn lichaam en behoeftes. Nu al zin om komend seizoen te ervaren hoeveel in gegroeid ben.

  Rens Dieren - Google review
 • Bikefit gedaan na het lezen van positieve recensies. Helemaal top, veel aandacht, tips voor performance verbetering en bovenal, een wat aangepaste positie op de fiets waarbij het vermogen makkelijker komt!

  Joris van Brug - Google review
 • Zeer tevreden over Velofysics! Al meerdere keren geweest voor een bikefit waarbij elke keer de positie zo aangepast is dat die beter past bij de doelen en mijn lichaam. In de 1.5 jaar die ik nu met Jacob heb samengewerkt al een super mooie progressie doorgemaakt.

  Marlotte Eversdijk - Google review
 • In verband met knieklachten bij Velofysics terecht gekomen voor een bikefitting en wat fysio behandelingen. Sindsdien al geruime tijd klachtenvrij op de fiets dankzij de deskundigheid van Jacob!

  Manon Van de Guchte - Google review