Aerotesten

Gratis snelheid, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Verklein je de weerstand? Verhoog je de snelheid! Aerotesten zijn al lang niet meer onbereikbaar en enkel toegankelijk voor profs. Met onze meetapparatuur kunnen wij jou helpen sneller te worden zonder dat je harder hoeft te trappen.

De luchtweerstand is al snel 80-90% van de totale weerstand voor een wielrenner op een vlakke weg. Stel je eens voor dat je ervoor kunt zorgen dat je 10% minder vermogen hoeft te leveren op dezelfde snelheid, of andersom: hoeveel sneller zou je rijden? Met een aerotest is het al snel haalbaar om de luchtweerstand 10% te laten zakken. Hoe lang moet je trainen om 10% sterker te worden? Dat loopt al snel op naar een jaar of zelfs meer.

Hoe dan?

Wij gaan samen de baan op, of de polders in. Nadat we onze apparatuur op jouw fiets gemonteerd hebben doe je eerst een calibratierondje. Hierbij rij je een stuk heen en terug in dezelfde houding om een nulpunt te bepalen. Daarna gaan we testen: wat wil je weten? Wil je jouw fiets beter afstellen zodat je er meer aërodynamisch op zit, of wil je jouw houding op jouw fiets verbeteren? Twijfel over welke helm het beste bij je past, of wil je verschillende wielen met elkaar vergelijken? We kunnen 5-6 verschillende testen doen, dus denk goed na over wat je wilt weten vantevoren.Alle renners die op deze website zijn afgebeeld zijn op één of andere manier ondersteunt door Vélofysics.

Let op!

Voor een aerotest is heb je een vermogensmeter nodig op jouw fiets! Daarnaast moeten we een “GoPro mount” kunnen monteren op jouw fiets. Wij hebben verschillende mounts liggen, maar niet altijd voor specifieke sturen. Twijfel je of dat kan? Neem contact met ons op. Denk bijvoorbeeld aan een geïntegreerd stuur op een racefiets of tijdritextensions die niet rond zijn.

Notiokonect

Wij hebben state-of the art apparatuur waarmee we buiten op een vlakke weg jouw CdA kunnen meten. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar er zijn talloze testen mee gedaan en deze apparatuur komt erg nauwkeurig uit de bus. Wij waren de allereerste in Nederland die met deze apparatuur zijn gaan werken in Nederland en hebben daardoor al vele testen gedaan en ervaring opgedaan.

Wat kost het?

Een aerotest kost 300 euro. Daarbij moet je rekenen dat we ongeveer twee uur bezig zijn. Een schijntje dus vergeleken met het afhuren van de windtunnel. Wil jij voortdurend kunnen testen tijdens jouw eigen trainingen? Dan krijg je van ons de apparatuur (uitgezonderd vermogensmeter) voor 250 euro per maand. Wij analyseren de data vervolgens op afstand zodat je continu alle details kunt verbeteren. Vraag naar de voorwaarden. 

De resultaten

Wij leggen alles vast: welke dingen heb je gebruikt, wat hebben we getest, wat zijn de weersomstandigheden zoals luchtdruk en temperatuur. Daarnaast registreren we dingen door middel van foto’s en video. Je krijgt aan het einde dan ook een overzicht van dingen waardoor jij sneller gaat fietsen, maar ook waar je zelf nog aan moet werken of op moet trainen.

 • In verband met knieklachten bij Velofysics terecht gekomen voor een bikefitting en wat fysio behandelingen. Sindsdien al geruime tijd klachtenvrij op de fiets dankzij de deskundigheid van Jacob!

  Manon Van de Guchte - Google review
 • Al 2 jaar last van mijn hamstrings als er spanning op komt en via mijn fysio naar bikefitting in Kapelle ‘verwezen’ Ik had ‘t 2 jaar eerder moeten doen! Ik ben nu 3x wezen fietsen ?‍♀️ en echt nul % last.Ik kan iedereen aanraden om er eens over na te denken om zoiets te laten doen! Ik fiets met nog meer plezier!

  John Heshof - Google review
 • Zeer tevreden over Velofysics! Al meerdere keren geweest voor een bikefit waarbij elke keer de positie zo aangepast is dat die beter past bij de doelen en mijn lichaam. In de 1.5 jaar die ik nu met Jacob heb samengewerkt al een super mooie progressie doorgemaakt.

  Marlotte Eversdijk - Google review
 • Erg tevreden over de diensten van Velofysics! Ben er inmiddels met 3 verschillende fietsen geweest voor een bikefit en iedere keer met hetzelfde resultaat vertrokken. Een fiets die precies afgesteld is op mijn lichaam en behoeftes. Nu al zin om komend seizoen te ervaren hoeveel in gegroeid ben.

  Rens Dieren - Google review
 • Bikefit gedaan na het lezen van positieve recensies. Helemaal top, veel aandacht, tips voor performance verbetering en bovenal, een wat aangepaste positie op de fiets waarbij het vermogen makkelijker komt!

  Joris van Brug - Google review