Over Jacob Wijnstra

In 2009 ben ik op mijn 22e afgestudeerd als fysiotherapeut.

Na mijn studie kon ik meteen bij Fysiotherapie Van Loo en Veerhoek in Kapelle aan de slag. Doordat ik zelf altijd aan wielrennen heb gedaan bij de Elite en beloften, ben ik in datzelfde jaar op het idee gekomen om een houdingsanalyse voor wielrenners te starten.

Hierbij maak ik gebruik van 3D technieken en een analyse van de pedaalomwenteling en trapefficiëntie om terwijl iemand aan het fietsen is tot op de millimeter nauwkeurig de juiste zitpositie te bepalen. In datzelfde jaar ben ik opleidingen gaan volgen met betrekking tot musculaire balans, het coördineren van de samenwerking tussen spieren; Performance Stability, waar de Cycling Matrix uit voortgekomen is. Hiervoor heb ik een deel van mijn opleiding in Londen gevolgd, waar ik ook heb meegewerkt met een internationaal team om een screeningsprotocol te ontwikkelen met betrekking tot spiercoördinatie. Verder houd ik me bezig met het ontwikkelen van de fietsmeting, trainingsbegeleiding en coaching en daarnaast ondersteun ik sportteams met adviezen en behandeling. Hierbij heb ik een aantal jaren een samenwerking met het professionele Rabo/Liv Giant dameswielerteam gehad, waar ik alle fietsmetingen verzorgde, en vanaf 2017 als fysiotherapeut en bikefitter verbonden aan de professionele BEAT wielerploeg. Zo begeleid ik veel sporters op alle niveau’s, van recreatief tot nationale/wereld kampioenen die internationaal actief zijn.

 • Erg tevreden over de diensten van Velofysics! Ben er inmiddels met 3 verschillende fietsen geweest voor een bikefit en iedere keer met hetzelfde resultaat vertrokken. Een fiets die precies afgesteld is op mijn lichaam en behoeftes. Nu al zin om komend seizoen te ervaren hoeveel in gegroeid ben.

  Rens Dieren - Google review
 • Al 2 jaar last van mijn hamstrings als er spanning op komt en via mijn fysio naar bikefitting in Kapelle ‘verwezen’ Ik had ‘t 2 jaar eerder moeten doen! Ik ben nu 3x wezen fietsen ?‍♀️ en echt nul % last.Ik kan iedereen aanraden om er eens over na te denken om zoiets te laten doen! Ik fiets met nog meer plezier!

  John Heshof - Google review
 • In verband met knieklachten bij Velofysics terecht gekomen voor een bikefitting en wat fysio behandelingen. Sindsdien al geruime tijd klachtenvrij op de fiets dankzij de deskundigheid van Jacob!

  Manon Van de Guchte - Google review
 • Zeer tevreden over Velofysics! Al meerdere keren geweest voor een bikefit waarbij elke keer de positie zo aangepast is dat die beter past bij de doelen en mijn lichaam. In de 1.5 jaar die ik nu met Jacob heb samengewerkt al een super mooie progressie doorgemaakt.

  Marlotte Eversdijk - Google review
 • Bikefit gedaan na het lezen van positieve recensies. Helemaal top, veel aandacht, tips voor performance verbetering en bovenal, een wat aangepaste positie op de fiets waarbij het vermogen makkelijker komt!

  Joris van Brug - Google review