3D Bikefitting

“Meten is weten”

Een fietsmeting is essentieel voor elke wielrenner die zijn prestaties wil optimaliseren en blessures wil voorkomen. Door een professionele fietsmeting te laten doen, wordt je fiets perfect afgesteld op jouw lichaam, wat zorgt voor een efficiëntere krachtoverbrenging, meer comfort en een betere aerodynamica.

Dit betekent niet alleen dat je sneller en langer kunt rijden, maar ook dat je de kans op veelvoorkomende klachten zoals kniepijn, rugpijn en nekklachten aanzienlijk verkleint en kunt voorkomen. Investeer in een fietsmeting en ervaar het verschil dat een perfecte houding kan maken.

Onze ervaren bikefitting-specialist begrijpt dat elke fietser uniek is. Daarom bieden wij een gepersonaliseerde aanpak om jouw fietspositie te optimaliseren. Dit levert je het volgende op:

Comfortabel Rijden: Zeg vaarwel tegen pijnlijke nek, rug, knieën en andere ongemakken. Onze bikefitting zorgt voor een comfortabele en efficiënte rijhouding.

Verbeterde Prestaties: Door je positie te optimaliseren, maximaliseren we je krachtoverdracht, waardoor je prestaties toenemen zonder extra inspanning.

Voorkomen van Blessures: Een slechte fietspositie kan leiden tot blessures. Onze specialisten helpen blessures te voorkomen door je fiets perfect aan te passen aan jouw lichaamsbouw en rijstijl.

Ervaar het verschil van een op maat afgestelde fiets en geniet van elke rit!

Met deze informatie kunnen wij zien

Een professionele bikefit is een must voor iedere wielrenner die zijn of haar prestaties wil verbeteren en blessures wil voorkomen. Bij ons wordt de bikefitting uitgevoerd door een ervaren fysiotherapeut die uitgebreide kennis heeft van het menselijk lichaam en de specifieke behoeften van wielrenners. Onze specialist werkt met zowel recreanten als professionele atleten, waaronder wereldkampioenen.

Tijdens de bikefit maken we gebruik van state-of-the-art 3D-analyseapparatuur. Deze geavanceerde technologie stelt ons in staat om alle bewegingen van de renner nauwkeurig te meten, inclusief de zadeldruk en de manier waarop kracht wordt overgebracht op de pedalen. Hierdoor kunnen we een gedetailleerd beeld krijgen van jouw huidige fietspositie en identificeren waar verbeteringen mogelijk zijn.

Het proces begint met een grondige analyse van jouw lichaam en fietspositie. Vervolgens gebruiken we de 3D-analyse om je bewegingen in real-time te monitoren, wat ons helpt om je positie tot in de kleinste details te optimaliseren. Deze nauwkeurige afstemming zorgt ervoor dat je niet alleen comfortabeler rijdt, maar ook efficiënter en krachtiger.

 • Kosten van een bikefitting

  Een bikefitting kost 250 euro. Indien het doel ligt op het oplossen van fysieke klachten kunnen wij 70 euro op de aanvullende verzekering declareren. Uiteraard mits u voldoende verzekerd bent.

 • Het maken van een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Stuur dan een Whatsapp bericht naar het nummer wat u hiernaast ziet, of bel met de receptie via 0113-330875.

 • Kennis van het lichaam en het wielrennen

  De bikefit wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut die zijn sporen verdient heeft in de wielersport. Onder andere full-prof tot zelfs wereld- en Olympisch kampioenen horen tot onze klanten.

 • Zeer tevreden over Velofysics! Al meerdere keren geweest voor een bikefit waarbij elke keer de positie zo aangepast is dat die beter past bij de doelen en mijn lichaam. In de 1.5 jaar die ik nu met Jacob heb samengewerkt al een super mooie progressie doorgemaakt.

  Marlotte Eversdijk - Google review
 • Erg tevreden over de diensten van Velofysics! Ben er inmiddels met 3 verschillende fietsen geweest voor een bikefit en iedere keer met hetzelfde resultaat vertrokken. Een fiets die precies afgesteld is op mijn lichaam en behoeftes. Nu al zin om komend seizoen te ervaren hoeveel in gegroeid ben.

  Rens Dieren - Google review
 • In verband met knieklachten bij Velofysics terecht gekomen voor een bikefitting en wat fysio behandelingen. Sindsdien al geruime tijd klachtenvrij op de fiets dankzij de deskundigheid van Jacob!

  Manon Van de Guchte - Google review
 • Bikefit gedaan na het lezen van positieve recensies. Helemaal top, veel aandacht, tips voor performance verbetering en bovenal, een wat aangepaste positie op de fiets waarbij het vermogen makkelijker komt!

  Joris van Brug - Google review
 • Al 2 jaar last van mijn hamstrings als er spanning op komt en via mijn fysio naar bikefitting in Kapelle ‘verwezen’ Ik had ‘t 2 jaar eerder moeten doen! Ik ben nu 3x wezen fietsen ?‍♀️ en echt nul % last.Ik kan iedereen aanraden om er eens over na te denken om zoiets te laten doen! Ik fiets met nog meer plezier!

  John Heshof - Google review