Over Vélofysics

We begeleiden wij wielrenners van recreant tot professional.

Vélofysics is een initiatief om wielrenners, mountainbikers en triatleten te helpen hun hobby uit te oefenen en optimaal plezier te beleven tijdens het fietsen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de fysieke begeleiding die professionals krijgen toegankelijk moet zijn tot elke fietser, alleen dan toegespitst op zijn eigen situatie.

In 2009 is Vélofysics opgericht onder de vlag van Fysiotherapie Van Loo & Veerhoek door Jacob Wijnstra met een fietsmeting door middel van het Retül systeem. Wij waren de eerste in Nederland die deze analyse konden aanbieden. Op dit moment hebben wij de meest nauwkeurige fietsmeting die wereldwijd verkrijgbaar is. Hierbij bieden wij ondertussen bieden een volledig begeleidingstraject. Dit kan bestaan uit fietsmetingen, inspanningstesten, trainingsschema’s of preventieve training om blessures te voorkomen. Mocht u toch een blessure opgelopen hebben kunnen wij met ons paramedisch team beschikken over de laatste kennis op het gebied van het behandelen en oplossen van blessures.

Op deze manier begeleiden wij wielrenners van recreant tot professional.

Waarom Vélofysics?

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de randvoorwaarden van het wielrennen, zoals de juiste trainingsschema’s, fietshouding, voeding en lichamelijke begeleiding. De reden dat Vélofysics is opgericht ligt in het feit dat wij van mening zijn dat de juiste begeleiding alleen gegeven kan worden door professionals die weten waar ze over praten en kennis hebben van het functioneren van het menselijk lichaam. Ook zijn wij van mening dat begeleiding altijd, zonder uitzondering moet bestaan uit maatwerk. Een gemiddelde is namelijk voor niemand goed, want niemand is gemiddeld. Hier ligt ook meteen een reden dat wij bij Vélofysics ons puur hebben toegespitst op het wielrennen en daardoor ook alle nieuwe ontwikkelingen kunnen bijhouden op het vlak van begeleiding rond het wielrennen. Omdat wij gespecialiseerd zijn in het wielrennen in al zijn facetten kunnen wij een totaal begeleidingspakket aanbieden, van fietsmetingen tot het voorkomen van blessures en het aanbieden van trainingsschema’s zodat we samen gericht kunnen toewerken naar uw doelen.

Samenwerkingen door de jaren heen

Door de jaren heen zijn wij continu bezig met het verbeteren van onze diensten. Dit heeft er toe geleid dat wij diverse samenwerkingen hebben mogen aangaan. 

 • Rabo/Liv damesploeg: Wij zijn een aantal jaren verantwoordelijk geweest voor de fietsmetingen bij de professionele Rabo/Liv damesploeg. Zo hebben wij bijvoorbeeld Anna van der Breggen, Lucinda Brand en Iris Slappendel als klant gehad.
 • BBB: Sinds 2016 werken wij samen met BBB in het ontwikkelen van een nieuwe zadellijn. BBB is een internationaal gerenommeerd bedrijf in het produceren en ontwikkelen van fietsonderdelen. Wij werken samen in het testen van prototype zadels en het uitdenken van nieuwe modellen voor in de lijn van BBB.
 • BEAT wielerploeg: Vanaf 2017 zijn wij als bedrijf samen met Fysiotherapie Van Loo en Veerhoek verantwoordelijk voor de (para)medische begeleiding. Zo is Jacob de vaste fysiotherapeut van de baanwielerploeg met onder andere Theo Bos en reist mee naar alle wedstrijden door heel Europa. Daarnaast verzorgt Jacob de fietsmetingen en Ramon de inspanningstesten voor de wegploeg en gaat Jacob regelmatig mee als fysiotherapeut met de wegploeg.

Wij staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Bent u geïnteresseerd om samen te werken op het gebied van begeleiding binnen het wielrennen? Neem dan contact met ons op.

 • Bikefit gedaan na het lezen van positieve recensies. Helemaal top, veel aandacht, tips voor performance verbetering en bovenal, een wat aangepaste positie op de fiets waarbij het vermogen makkelijker komt!

  Joris van Brug - Google review
 • Zeer tevreden over Velofysics! Al meerdere keren geweest voor een bikefit waarbij elke keer de positie zo aangepast is dat die beter past bij de doelen en mijn lichaam. In de 1.5 jaar die ik nu met Jacob heb samengewerkt al een super mooie progressie doorgemaakt.

  Marlotte Eversdijk - Google review
 • Erg tevreden over de diensten van Velofysics! Ben er inmiddels met 3 verschillende fietsen geweest voor een bikefit en iedere keer met hetzelfde resultaat vertrokken. Een fiets die precies afgesteld is op mijn lichaam en behoeftes. Nu al zin om komend seizoen te ervaren hoeveel in gegroeid ben.

  Rens Dieren - Google review
 • In verband met knieklachten bij Velofysics terecht gekomen voor een bikefitting en wat fysio behandelingen. Sindsdien al geruime tijd klachtenvrij op de fiets dankzij de deskundigheid van Jacob!

  Manon Van de Guchte - Google review
 • Al 2 jaar last van mijn hamstrings als er spanning op komt en via mijn fysio naar bikefitting in Kapelle ‘verwezen’ Ik had ‘t 2 jaar eerder moeten doen! Ik ben nu 3x wezen fietsen ?‍♀️ en echt nul % last.Ik kan iedereen aanraden om er eens over na te denken om zoiets te laten doen! Ik fiets met nog meer plezier!

  John Heshof - Google review