Inspanningstesten

Elk goed trainingsschema maakt gebruik van trainingszones.

Om jouw zones te bepalen zul je een test moeten doen. Je kunt ervoor kiezen om zelf een test te doen, of deze onder onze professionele begeleiding zodat je weet wat je er vervolgens verder mee kunt.

Onze testen zijn perfect als startpunt te doen, maar wij adviseren zo nu en dan een herhaling te doen zodat je de vooruitgang in kaart kunt brengen.

Inzicht in hoe jouw lichaam werkt

Wil jij jezelf uitdagen? Dan wil je ook weten wat je wel en niet kunt. Kom dan een keer langs voor een uitgebreide inspanningstest. Wij kunnen aan de hand van onze analyses exact in kaart brengen waar jij goed in bent en waar je nog aan moet werken. Waardes zoals FTP, VO2max, VLaMax etc zeggen jou misschien niet direct iets, maar wij kunnen dit voor je vertalen naar de type training waar je wat meer of minder accenten op zou moeten leggen. Daarnaast kunnen we perfect inschatten wat de intensiteit is waarmee je een race zoals een triathlon of granfondo in kunt gaan zodat je zeker weet dat je niet stilvalt maar wel het maximale uit jouw race haalt.

De testen worden allemaal op jouw racefiets of triathlonfiets uitgevoerd op een ergotrainer die gekoppeld is aan een online trainingssysteem. Voordat we aan de slag gaan zal er eerst een intake gedaan worden. De Inscyd lactaattest en FTP test doe je bij ons in de praktijk, de Inscyd PPD test kun je thuis uitvoeren. Bij de testen die je fysiek bij ons doet brengen we ook jouw lichaamssamenstelling in kaart en zorgen we uiteraard dat je onder onze professionele begeleiding het maximale uit jouw test haalt.

INSCYD

Wij willen jou optimaal op weg helpen om jouw doelen te bereiken. Daarom werken wij met state- of the art systemen. De inspanningstesten op basis van Inscyd geven een volledig beeld van het functioneren van jouw lichaam tijdens inspanning. Zo brengen we in kaart hoeveel zuurstof jij kunt opnemen, maar ook hoe jouw lichaam omgaat met de opbouw en afbraak van verzuring. We kunnen dit vertalen naar hoe lang jij bepaalde inspanning vast kunt houden, of hoeveel gram koolhydraten per uur je binnen moet krijgen tijdens trainingen of wedstrijden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

FTP

Je bent misschien wel bekend met de term FTP. Je wilt uiteraard wel zeker weten dat de trainingen die je doet ook raak zijn. FTP is een manier om vast te stellen hoe hoog de intensiteit van jouw trainingen moet zijn. Maar om dit goed in te schatten zul je hem toch echt moeten meten. Op basis van de test die wij je aanbieden kunnen we jou precies vertellen wat jouw FTP is en wat dan de waardes zijn die bij verschillende trainingen horen.

Het resultaat van de test

Na het doen van de test krijg je een uitslag waar je zelf mee aan de slag kunt met alle informatie die je nodig hebt. Welke test je ook doet, je krijgt altijd jouw trainingszones mee zodat je op de juiste intensiteit kunt trainen. Bij de Inscyd lactaattest en FTP test bij ons in de praktijk maken we een overzicht van jouw lichaamssamenstelling. Op basis van deze uitslag kun je thuis verder de intensiteit bepalen van jouw training. Soms is alleen de intensiteit van de training niet genoeg informatie. Wil je weten welk type training je wanneer moet doen? Ook daar kunnen we je mee helpen.

Prijzen
 • Volledige Inscyd analyse

  Wil jij alle details over het functioneren van jouw lichaam? Met deze test gaan we op basis van lactaatmeting een volledige analyse maken van hoe jouw lichaam presteert. Dit is de test als je alle ins- en outs wilt weten. De prijs is 240 euro.

 • Inscyd PPD test
  De Power Performance Decoder is een test die je zelf thuis uit kunt voeren op de indoortrainer na een telefonische intake. Je krijgt na de test een rapport opgestuurd waarin een goed beeld van jouw sterke en zwakke punten naar voren komt. De prijs voor deze test is 140 euro.
 • FTP test
  Wil jij trainen met de juiste zones? Dan kun je bij ons een FTP test doen. Wij helpen jou met het doen van de test bij ons in de praktijk. Naderhand krijg je een rapport met de juiste trainingszones zodat je hier zelf mee aan de slag kunt. De prijs hiervoor is 125 euro
 • Richtlijn training op basis van de test
  Wil jij na de test een richtlijn hebben waar je mee aan de slag kunt, maar heb je geen persoonlijke begeleiding nodig? Voor 45 euro zorgen wij dat je een planning krijgt waar je over een periode van 6 maanden weet waar je wanneer de accenten moet leggen in jouw training.
 • Bikefit gedaan na het lezen van positieve recensies. Helemaal top, veel aandacht, tips voor performance verbetering en bovenal, een wat aangepaste positie op de fiets waarbij het vermogen makkelijker komt!

  Joris van Brug - Google review
 • In verband met knieklachten bij Velofysics terecht gekomen voor een bikefitting en wat fysio behandelingen. Sindsdien al geruime tijd klachtenvrij op de fiets dankzij de deskundigheid van Jacob!

  Manon Van de Guchte - Google review
 • Zeer tevreden over Velofysics! Al meerdere keren geweest voor een bikefit waarbij elke keer de positie zo aangepast is dat die beter past bij de doelen en mijn lichaam. In de 1.5 jaar die ik nu met Jacob heb samengewerkt al een super mooie progressie doorgemaakt.

  Marlotte Eversdijk - Google review
 • Al 2 jaar last van mijn hamstrings als er spanning op komt en via mijn fysio naar bikefitting in Kapelle ‘verwezen’ Ik had ‘t 2 jaar eerder moeten doen! Ik ben nu 3x wezen fietsen ?‍♀️ en echt nul % last.Ik kan iedereen aanraden om er eens over na te denken om zoiets te laten doen! Ik fiets met nog meer plezier!

  John Heshof - Google review
 • Erg tevreden over de diensten van Velofysics! Ben er inmiddels met 3 verschillende fietsen geweest voor een bikefit en iedere keer met hetzelfde resultaat vertrokken. Een fiets die precies afgesteld is op mijn lichaam en behoeftes. Nu al zin om komend seizoen te ervaren hoeveel in gegroeid ben.

  Rens Dieren - Google review