Doelen en opdrachten..

Elke training die je doet heeft een doel.

Heb jij altijd helder wat je met jouw training wilt bereiken? Om nog iets verder te gaan: heb je ooit nagedacht over de opdracht waar je jezelf aan moet houden om het doel te bereiken?

Neem bijvoorbeeld eens een zone 2 duurtraining. Een training in die zone met een langere duur heeft normaal gezien het doel om de basis groter te maken en jouw tank te vergroten. De opdracht die daarbij hoort is dan ook om relaxed te rijden en je te houden aan de zone 2. 

Als je de dag erna een zware intensieve training hebt wordt die opdracht wellicht nog belangrijker. Het doel van die training is om jouw vermogen, VO2max of lactaatafbraak te verbeteren. Om dat te bereiken is het ontzettend belangrijk dat de kwaliteit van die training hoog is. 

Als je je tijdens de duurtraining van de eerste dag laat uitlokken door Strava segmenten of vrienden die willen sprinten heb je kans dat je meer vermoeidheid opbouwt dan de bedoeling is en je de kwaliteit van de intensieve training beperkt.  

Als atleten die ik begeleid mij een vraag stellen over of ze met vrienden mee kunnen, of andere leuke dingen tijdens de training willen doen is mijn antwoord altijd “dat hangt er vanaf”.. Als het binnen het doel en de opdrachten past is het sowieso geen probleem. Mocht dit niet zo zijn, dan moeten we slimme keuzes maken. Ik zeg dus niet per definitie er niks mogelijk is, maar we moeten dan wel slim zijn en prioriteiten stellen. 

Ik wil je dan ook aanmoedigen om in doelen en opdrachten te denken tijdens jouw training. Je kunt dit door trekken naar elk soort training. Als je dit doet haal je het maximale potentieel uit jouw trainingen en periodisering. 

Heb je vragen? Stuur me een DM of een email..

 • Erg tevreden over de diensten van Velofysics! Ben er inmiddels met 3 verschillende fietsen geweest voor een bikefit en iedere keer met hetzelfde resultaat vertrokken. Een fiets die precies afgesteld is op mijn lichaam en behoeftes. Nu al zin om komend seizoen te ervaren hoeveel in gegroeid ben.

  Rens Dieren - Google review
 • Zeer tevreden over Velofysics! Al meerdere keren geweest voor een bikefit waarbij elke keer de positie zo aangepast is dat die beter past bij de doelen en mijn lichaam. In de 1.5 jaar die ik nu met Jacob heb samengewerkt al een super mooie progressie doorgemaakt.

  Marlotte Eversdijk - Google review
 • Bikefit gedaan na het lezen van positieve recensies. Helemaal top, veel aandacht, tips voor performance verbetering en bovenal, een wat aangepaste positie op de fiets waarbij het vermogen makkelijker komt!

  Joris van Brug - Google review
 • Al 2 jaar last van mijn hamstrings als er spanning op komt en via mijn fysio naar bikefitting in Kapelle ‘verwezen’ Ik had ‘t 2 jaar eerder moeten doen! Ik ben nu 3x wezen fietsen ?‍♀️ en echt nul % last.Ik kan iedereen aanraden om er eens over na te denken om zoiets te laten doen! Ik fiets met nog meer plezier!

  John Heshof - Google review
 • In verband met knieklachten bij Velofysics terecht gekomen voor een bikefitting en wat fysio behandelingen. Sindsdien al geruime tijd klachtenvrij op de fiets dankzij de deskundigheid van Jacob!

  Manon Van de Guchte - Google review