Door fysiotherapeuten voor wielrenners

Vélofysics is opgericht door fysiotherapeuten met de gedachte dat wij met de kennis van een fysiotherapeut wat kunnen toevoegen in de begeleiding van wielrenners. Als je fanatiek sport is de kans op blessures onvermijdelijk. Wij zijn gevestigd binnen fysiotherapiepraktijk Van Loo en Veerhoek en hebben dus alle kennis in huis om ervoor te zorgen dat we jou zo snel mogelijk weer terug op de fiets krijgen, of juist die blessure buiten de deur kunnen houden. 

 
 

Blessurepreventief trainen

Sporten is goed voor u, maar toch komt het maar al te vaak voor dat mensen blessures ontwikkelen tijdens of door het uitoefenen van hun sport. Bij Vélofysics hechten wij veel waarde aan verantwoord sporten. Dat betekent dat u uiteraard bij ons terecht kunt als u een blessure heeft opgelopen, maar wellicht nog belangrijker: u kunt ook bij ons terecht voor een gericht programma voor het voorkomen van blessures.

sneakpeakcm
Doordat wij de laatste ontwikkelingen volgen met betrekking tot blessures en preventie daarvan kijken wij met een frisse blik naar de sport. Zo is er aangetoond dat een slechte rompstabiliteit aan de basis ligt van heel veel verschillende blessures. Denk hierbij niet alleen aan rugklachten, maar ook bijvoorbeeld aan knie- of schouderklachten. U kunt dan ook bij ons terecht voor fysiotherapeutische behandelingen, maar wij hebben ook een preventief programma met behulp van de cycling matrix. Deze cycling matrix is een onderdeel van het programma van “The performance matrix”. Dit is een systeem waarbij gericht wordt op de controle van verschillende gewrichten. Dit omdat alle spieren goed met elkaar moeten samenwerken. Als dit niet gebeurt ontstaan er overbelastingsblessures. De cycling matrix is een set testen waarbij gekeken wordt naar het feit of alle spieren wel goed gecoördineerd met elkaar samenwerken, dit gaat veel verder dan de “core stability” die over het algemeen gedaan wordt. U krijgt hierbij een uitslag waaruit de sterke en zwakke punten blijken van uw fysiek met betrekking tot coördinatie van spieren. De therapeuten van Vélofysics hebben zich gespecialiseerd in alle aspecten van dit systeem wat zichzelf op het hoogste niveau in diverse sporten heeft bewezen. De cycling matrix, welke internationaal wordt ingezet is namelijk mede ontwikkeld door de therapeuten van Vélofysics.
× WhatsApp