3D Bikefitting

Een correcte fietspositie is essentieel voor zowel beginners als ervaren rijders. Onze ervaren bikefitting-specialisten begrijpen dat geen twee fietsers hetzelfde zijn. Daarom bieden wij een gepersonaliseerde aanpak om jouw fietspositie te optimaliseren, wat resulteert in:

Comfortabel Rijden: Zeg vaarwel tegen pijnlijke nek, rug, knieën of andere ongemakken. Onze bikefitting zorgt voor een comfortabele en efficiënte rijhouding.

Verbeterde Prestaties: Door je positie te optimaliseren, maximaliseren we jouw krachtoverdracht, waardoor je prestaties toenemen zonder extra inspanning.

Voorkomen van Blessures: Een slechte fietspositie kan leiden tot blessures. Onze specialisten helpen blessures te voorkomen door je fiets perfect aan te passen aan jouw lichaamsbouw en rijstijl.

Meten is weten

Tijdens de bikefitting worden alle bewegingen met een 3D analyse in kaart gebracht, de druk op het zadel gemeten en de efficiëntie van de trapomwenteling gemeten.

Kennis van het lichaam en het wielrennen

De bikefit wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut die zijn sporen verdient heeft in de wielersport. Onder andere full-prof tot zelfs wereld- en Olympisch kampioenen horen tot onze klanten.

Met deze informatie kunnen wij zien:

Met deze informatie kunnen wij in kaart brengen op welke manier uw lichaam op de fiets beweegt. Deze informatie geeft inzicht in de afstelling van zadel, stuur en pedalen. Daarnaast kunnen wij met de gegevens van uw efficiëntie zien wat er kan verbeteren, of verandert als we iets aan de afstelling wijzigen. Daarnaast is de druk op het zitvlak een gegeven in het selecteren van het juiste zadel tijdens de bikefit.
Aan de hand van deze informatie kunnen wij uw fietspositie verder fine-tunen. Een verandering qua afstelling zal namelijk een verandering teweeg brengen in hoe u uw spieren belast. Bij de meting is het niet de bedoeling dat u een maximaal (inspannings) test doet, maar u krijgt wel wat weerstand te verduren, vergelijkbaar met een stevige tegenwind. Een variatie in weerstand heeft namelijk effect op hoe u op uw fiets zit en aangezien wij zo'n compleet mogelijk beeld willen over hoe u op uw fiets zit moet ook dit representatief zijn.

Kosten van een bikefitting

Een bikefitting kost 250 euro. Indien het doel ligt op het oplossen van fysieke klachten kunnen wij 70 euro op de aanvullende verzekering declareren. Uiteraard mits u voldoende verzekerd bent.

Het maken van een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Stuur dan een Whatsapp bericht naar het nummer wat u hiernaast ziet, of bel met de receptie via 0113-330875.

× WhatsApp