The Cycling Matrix

The Cycling Matrix is een testbatterij van vijftien tests en maakt onderdeel uit van Performance Stability. Dit principe gaat er vanuit dat we aan de hand van bewegingspatronen in kaart kunnen brengen waar de sterke en zwakke gebieden zitten op lichamelijk gebied. Dit principe, wat volledig op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen is gebaseerd heeft een grote voorspellende waarde met betrekking tot blessures. Daarbij blijken de zwakke gebieden gekoppeld aan aanwezige blessures. Er wordt rekening gehouden met bewegingspatronen tijdens hoge belasting, bijvoorbeeld tijdens sporten, maar ook tijdens lage belasting. In het dagelijks leven is het namelijk net zo belangrijk dat alle bewegingspatronen correct verlopen als tijdens sporten. Aangezien elke sport zijn valkuilen heeft is het belangrijk dat er sport specifiek gekeken wordt en daar is dan ook de Cycling Matrix voor ontwikkeld.

 
 

Blessurepreventief trainen

Sporten is goed voor u, maar toch komt het maar al te vaak voor dat mensen blessures ontwikkelen tijdens of door het uitoefenen van hun sport. Bij Vélofysics hechten wij veel waarde aan verantwoord sporten. Dat betekent dat u uiteraard bij ons terecht kunt als u een blessure heeft opgelopen, maar wellicht nog belangrijker: u kunt ook bij ons terecht voor een gericht programma voor het voorkomen van blessures.

sneakpeakcm
Doordat wij de laatste ontwikkelingen volgen met betrekking tot blessures en preventie daarvan kijken wij met een frisse blik naar de sport. Zo is er aangetoond dat een slechte rompstabiliteit aan de basis ligt van heel veel verschillende blessures. Denk hierbij niet alleen aan rugklachten, maar ook bijvoorbeeld aan knie- of schouderklachten. U kunt dan ook bij ons terecht voor fysiotherapeutische behandelingen, maar wij hebben ook een preventief programma met behulp van de cycling matrix. Deze cycling matrix is een onderdeel van het programma van “The performance matrix”. Dit is een systeem waarbij gericht wordt op de controle van verschillende gewrichten. Dit omdat alle spieren goed met elkaar moeten samenwerken. Als dit niet gebeurt ontstaan er overbelastingsblessures. De cycling matrix is een set testen waarbij gekeken wordt naar het feit of alle spieren wel goed gecoördineerd met elkaar samenwerken, dit gaat veel verder dan de “core stability” die over het algemeen gedaan wordt. U krijgt hierbij een uitslag waaruit de sterke en zwakke punten blijken van uw fysiek met betrekking tot coördinatie van spieren. De therapeuten van Vélofysics hebben zich gespecialiseerd in alle aspecten van dit systeem wat zichzelf op het hoogste niveau in diverse sporten heeft bewezen. De cycling matrix, welke internationaal wordt ingezet is namelijk mede ontwikkeld door de therapeuten van Vélofysics.
WhatsApp