De Retül 3D analyse

Retül is het eerste systeem wat een 3 dimensionale analyse maakt van de houding tijdens het wielrennen. Dit systeem maakt gebruik van een aantal infrarood sensoren die op de belangrijkste plekken op het lichaam geplaatst worden om een 3D analyse te maken van het lichaam. Dit geeft een volledige weergave van de fietshouding met de hoeken in alle gewrichten, zijdelingse beweging van bijvoorbeeld knie en voet en informatie over stabiliteit op de fiets.

De goede afstelling van de fiets:

Op deze manier is exact in kaart te brengen hoe u op de fiets zit en wat daar in verbeterd zou moeten worden. Deze 3D analyse geeft weer hoe u op de fiets zit, wat een aanleiding geeft voor een verbetering qua afsteling. Na een verandering van de afstelling van uw fiets, schoenplaatjes of zolen doen we nogmaals een meting om te zien wat het effect is hiervan. Uiteindelijk bereiken we op deze manier de correcte afstelling van uw fiets. Het kan dus zijn dat u geadviseerd wordt na de meting een andere stuurpen of ander zadel aan te schaffen.

Voor recreant en professional

Het Retül systeem wordt door een aantal professionele wielerteams gebruikt om zeker te weten dat de renners optimaal op hun fiets zitten. Dit zijn onder andere Garmin-Sharp, Team Sky en Radioshack. Professionals van onder andere Rabo/Liv, Rabobank, Garmin-Sharp, Wanty-Groupe Gobert, Lotto-Jumbo en Team Roompot hebben ondertussen gebruik gemaakt van onze diensten. Maar ook recreanten hebben profijt van een fietsmeting met dit systeem. Een fietsmeting kan namelijk blessures voorkomen of oplossen en het comfort en dus het plezier in het fietsen aanzienlijk verhogen. Aangezien recreanten andere eisen aan hun lichaam stellen tijdens inspanning is het niet meer dan logisch dat er ook andere aandachtspunten gelden. Dit soort maatwerk houden wij bij Vélofysics hoog in het vaandel.

Alle renners die op deze website zijn afgebeeld zijn op één of andere manier ondersteunt door Vélofysics.

thalita-klein

Retül 3D scan

3D scan van uw fiets

Met het Retül systeem maken wij een 3 dimensionale scan welke alle maten in kaart brengt. Aan de hand van deze scan kunnen wij direct diverse fietsen vergelijken en advies geven over nieuw materiaal wat het beste bij u zou passen.

 

Professionals van onder andere Rabo/Liv, Rabobank, Garmin-Sharp, Wanty-Groupe Gobert, Lotto-Jumbo en Team Roompot hebben ondertussen gebruik gemaakt van onze diensten. Maar ook recreanten hebben profijt van een fietsmeting met dit systeem

logo

De uitslag

Na de meting krijgt u de uitslag via de e-mail toegestuurd. In deze uitslag staan alle gegevens en adviezen van de fietsmeting zoals de bevindingen van het lichamelijk onderzoek, adviezen op fysiek vlak, de correcte afstelling van de fiets, advies over nieuw materiaal zoals zadels en stuurpennen en een overzicht van de meting zelf: de hoeken van uw lichaam, efficiëntie analyse en zadeldruk.

WhatsApp